Viyana Üniversitesi’nde okumak birçok kişinin hayalidir. Fakat bunun için okulu çok iyi tanımak ve idealine kavuşmak için bazı adımlar atmak gerekir.
Öncelikle okulun geçmişi hakkında kısaca bir tanıtım yaparsak eğer;
1365 yılında Avusturya Dükü IV. Rudolf tarafından kurulmuş Avusturya’nın en eski üniversitesidir. 71000 den fazla öğrencisi ve 8000 çalışanı bunlardan 6000 kadarı bilim adamıdır. 650 yıllık bir geçmişe sahip olup Nobel ödüllü bilim adamları mevcuttur. 130 tane bölüm vardır. Teorik ve pratik eğitim olarak nitelikli eğitim anlayışına sahiptir ve 50 yakın enstitüsü bulunmaktadır.
1884 yılında Avusturya Parlamentosu Viyana belediye Binası ve Burg Tiyatrosunun bulunduğu caddeye mimar Heinrcih von Ferstel tarafından yapılmıştır. Audimax adında büyük bir amfisi bulunmaktadır.
Kütüphanesinde 6,5 milyondan fazla kitap vardır ve 1365 yılında yapılmış çok büyük bir kütüphanedir. Ortaçağdan günümüz yüzyılına kadar bir çok bilimsel tarihin izlerini delilleri bu kütüphanededir. Bu yüzdendir ki soykırım iddialarıyla gündeme gelen Türkiye ve Ermenistan tarihçileri bu üniversitede buluşmuşlar ve her iki ülke kendi iddialarına savunduğu 180 belgenin tarihi kanıtlar üzerinde araştırma yapmışlar ve sonuçta Türkleri haklı çıkaran tarihi belgeler olunca Ermeni tarafı bu araştırmadan vazgeçmiştir.
Okulun Erasmus-Sokrates programları bulunmaktadır. Dünya üzerinde 331 üniversiteyle ortak çalışmalarda bulunmaktadır. Dünyanın en kaliteli, potansiyeli yüksek hocalar görev almaktadırlar.
erwin schrödinger : nobel ödüllü fizikçi.
–viktor franz hess : nobel ödüllü fizikçi.
–konrad lorenz : nobel ödüllü biolog.
–karl landsteiner : nobel ödüllü immünolog.
–friedrich august von hayek : nobel ödüllü ekonomist.
Lisans Bölümleri:
Yönetim Bilişim Sistemleri,
Siyaset Bilimi,
İstatistik,
Bilgisayar Mühendisliği,
Basın Yayın ve İletişim Bilimleri,
Matematik,
İşletme,
Sosyoloji,
Japon Dili ve Edebiyatı,
Klasik Arkeoloji,
Filoloji,
Kore Dili ve Edebiyatı,
Sosyal Antropoloji,
Hollanda Dili ve Edebiyatı
Felsefe,
İktisat,
Biyoloji, Sanat Tarihi,
Fizik,
Kimya,
Beslenme Bilimleri,
Coğrafya,
Bizans Dili Filolojisi,
Yer Bilimleri,
Fin Dili ve Edebiyatı,
İskandinav dili ve Edebiyatı,
Spor Bilimleri,
Mütercim Tercümanlık,
Astronomi,
Macar Dili ve Edebiyatı,
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.